שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חטיפי גרנולה תוצרת בית / איילת הירשמן

מעולים במיוחד כארוחת בוקר, ליד שוקו, תה או חלב - אבל אפשר גם להפוך אותם לארוחה קלה של אחר הצהריים, ליד פירות.


חומרים (12 ריבועים)
1/4 2 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל (קוואקר)
1/2 כוס שקדים קלופים ופרוסים
1 כוס (140 גרם) שבבי קוקוס
40 גרם חמאה
3/4 כוס (200 מ"ל) דבש או סילאן (דבש תמרים)
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום (רצוי להשתמש בסוכר חום בהיר מסוג דמררה)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  3. שמים במחבת גדולה את שיבולת השועל, הקוקוס והשקדים ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהמרכיבים מזהיבים קלות. מעבירים לקערה גדולה.
  4. באותה מחבת שמים את החמאה, הדבש, הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח ומחממים מעל להבה בינונית-גבוה כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים לעיסה אחידה.
  5. מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים.
  6. מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים, כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 25 דקות, או רק עד הזהבה קלה – העיסה לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא צריכה להיות עדיין רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (אל דאגה, היא תתקשה כשתקרר).
  7. מוציאים מהתנור ומצננים קצת.
  8. אוחזים את נייר האפייה משני הצדדים, ומוציאים מהתבנית. מניחים כך, לצינון, למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, ורק אז חותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום עד שבוע, או בכלי אטום במקפיא, עד חודשיים.

חזרה