שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגה מקסיקנית עם חומוס, תפוז וקינמון / פיליס גלזר

כן, כן, חומוס. לא קמח חומוס, אלא הפולים עצמם, שיוצרים עוגה סופר-טעימה ועשירה מאוד בחלבון בריא, בלי טיפת קמח או תוספת שומן. חובה לא רק לרגישים לגלוטן.


חומרים (-2 מנות)
2 כוסות גרגרי חומוס, מבושלים וחמים
4 ביצים בינוניות-גדולות, רצוי אורגניות
1 כוס סוכר חום
1/2 כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
מיץ סחוט טרי מ-1 תפוז
להגשה:
3 כפות סוכר קנים
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התחתית והדפנות של תבנית האפייה במעט חמאה. מניחים בפנים עיגול נייר אפייה ומשמנים גם אותו.
  2. מניחים את פולי החומוס בקערה ומכסים במים. משפשפים את הפולים בין הידיים כדי להיפטר מהקליפות. חוזרים על הפעולה עם מים נקיים, עד לסילוק כמעט כל הקליפות.
  3. מעבירים את החומוס למעבד מזון וטוחנים דק ככל האפשר בפולסים. מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית. מוסיפים את הביצים, הסוכר, אבקת האפייה, קליפת התפוז המגוררת ומיץ התפוזים. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים באמצע התנור כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת 15 דקות. משחררים בזהירות את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  5. לפני ההגשה מערבבים יחד 3 כפות סוכר וקינמון. מפזרים את התערובת על העוגה ומגישים.
חזרה