שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה קונכיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות אורגנו ושום / אלומה בליליוס


חומרים (4 מנות)
1/2 חבילת פסטה קונקיליה (סה"כ 250 גרם)
לרוטב העגבניות:
800 גרם עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות (יש בצנצנות)
3 כפות שמן זית
4 שיני שום, פרוסות
2 גבעולים אורגנו טרי, קצוץ דק
5 גבעולים של בזיליקום טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כף סילאן
לתערובת הגבינות:
גביע (250 גרם) קוטג' 5% שומן
150 גרם גבינה בולגרית / צפתית
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן אך רק עד לכמחצית מהזמן, כלומר שלא תהיה רכה אך בטח לא קשה. הפסטה תמשיך להתבשל ממיצי רוטב העגבניות ותערובת הגבינות.
  2. מסננים את הפסטה ממים למעט כף אחת ממי הבישול שתסייע לפסטה לא להידבק.
  3. בתבנית שטוחה (פיירקס) מניחים את העגבניות, שמן הזית, השום, התבלינים, האורגנו, הסילאן, הבזיליקום ומערבבים היטב.
  4. מכניסים את תערובת העגבניות לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות לכ-15 דקות עד שהרוטב מבעבע ומעט מסמיך. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט.
  5. מערבבים בקערה את תערובת הגבינות וממלאים בתוך כל קונכייה ככפית מהתערובת. תערובת הגבינה עלולה לנזול מעט, אין בעיה עם זה.
  6. מניחים את הקונכיות בתוך רוטב העגבניות.
  7. מחזירים את התבנית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-25 דקות. אם אתם אוהבים את שפת הקונכייה פריכה, אופים את הפסטה כמה דקות נוספות עד שהיא משחימה מעט.

חזרה