שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קאסטרד לימון, פטל ונענע עם קצפת ושטרוייזל פקאן / סבינה ולדמן

איך מכינים קינוח שיש בו המון דברים טעימים אבל בלי להעמיס יותר מדי טעמים? מכינים פודינג בשכבות שיש בו קאסטרד לימון, פטל ונענע, קצפת ושטרוייזל פקאן. סבינה ולדמן מסבירה איך מכינים כל שלב


חומרים
לשטרוייזל (בצק) פקאן:
200 גרם פקאן מסוכר
180 גרם סוכר
1 ביצה
2 חלבונים
170 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
לקאסטרד:
5 חלמונים
45 גרם קורנפלור
270 גרם סוכר
250 מ"ל מים
4 ענפי נענע
110 מ"ל מיץ לימון + 110 מ"ל מיץ לימון
2 גרם מלח
9 גרם קליפת לימון מגוררת
100 מ"ל שמנת מתוקה
להגשה:
1 חבילה פטל טרי
שמנת מתוקה מוקצפת
אבקת סוכר
אופן ההכנה

 

  1. שטרוייזל פקאן: טוחנים את אגוזי הפקאן עם הסוכר.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים מעט לקבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד. שומרים בהקפאה כ-1/2 שעה.
  3. מפוררים על תבנית אפייה מרופדת בפרגמנט, אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-20 דקות ומצננים.
  4. קאסטרד לימון: בסיר קטן מרתיחים את המים עם מחצית מכמות מיץ הלימון (110 מ"ל), הנענע והמלח.
  5. מערבבים בקערה את הסוכר עם הקורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.
  6. מוסיפים את תערובת המים והלימון בהדרגה לתערובת החלמונים, הסוכר והקורנפלור להשוואת טמפ'. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה בערבוב מתמיד עד שהתערובת מבעבעת. מסננים מיד לקערה.
  7. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ לימון הנותר (110 מ"ל) והשמנת. מצננים במקרר.
  8. הרכבת מנה: בכלי הגשה מניחים בתחתית כף משטרוייזל הפקאן, מעל 3 כפות גדושות של קרם הקאסטרד, מניחים שכבת פירות, וחוזר חלילה, מכסים עם קצפת ומעל מפזרים בנדיבות שטרוייזל פקאן. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

חזרה