שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרילן קנודל / נעמי אבליוביץ'

הקנודל, האב הרוחני של הקניידלך, הוא כופתה שמכינים באינספור גרסאות - מבצק שמרים או מתפוחי אדמה, מלוחה או מתוקה, ממולאת או ריקה. המרילן קנודל הן כופתאות בצק גבינה ממולאות משמש בציפוי חמאה ופירורי לחם. את המשמשים ניתן להחליף או לשלב בשזיפים. הבצק עשוי גבינה כחושה והוא רך, לבן ונעים לעבודה.


חומרים (-2 מנות)
60 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
1 ביצה
1 חלמון
1 כוס קמח
400 גרם גבינה כחושה (טוב טעם)
12 משמשים קטנים, שטופים
12 קוביות סוכר
להגשה:
150 גרם חמאה
130 גרם פירורי לחם (אנחנו הכנו פרורים מטוסטים של חלה – מומלץ ביותר)
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1.  הבצק: בקערה מערבבים את החמאה עם המלח וגרידת הלימון. מוסיפים את הביצה והחלמון וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והגבינה הכחושה ומערבבים היטב. מכסים בנייר נצמד ומניחים במקרר ל-3-4 שעות.
  2. כשהבצק מוכן, חוצים את המשמשים, מסירים את החרצנים ובמקומם מניחים קוביית סוכר.
  3. יוצרים מהבצק גליל בקוטר של 5 ס''מ ופורסים ל-12 יחידות. הבצק לבן, גבינתי ונעים למגע. לוקחים חתיכה של בצק, משטחים בכף היד ומניחים במרכז משמש. עוטפים את המשמש בבצק כך שלא יציץ ומניחים בתבנית.
  4. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים קלות. כשהמים מבעבעים קלות מחליקים את הקנודלים למים. מבשלים כ-12-15 דקות, ובמהלך הבישול הופכים את הקנודלים בעזרת כף.
  5. בזמן שהקנודלים מתבשלים מכינים את הציפוי: מחממים מחבת וממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש.
  6. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הקנודלים המוכנים למחבת עם פרורי הלחם ובתנועות עיגוליות מערסלים את המחבת לציפוי הקנודלים בתערובת הפירורים.
  7. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים לצד קומפוט או ריבה.

 

חזרה