שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בלימון ובירה / רפי אהרונוביץ'

לשילוב קלאסי של עוף ולימון מתווספת הבירה שמוסיפה מעט קרמל, ניחוחות וטעמים.

אפשר להכין גם על ברביקיו ואם תרצו ללכת עד הסוף - צלו על הגריל בסבלנות ומבעוד מועד בצלים שלמים בקליפתם, בשלו קלחי תירס במים, יבשו אותם, הניחו על הגריל, הברישו בחמאה ומעט מלח גס וכאשר הצבע שלהם משחים, הברישו בעוד חמאה. הגישו את העוף הזה עם הבצל והתירס ולידו סלט עגבניות פשוט עם שמן זית, לימון ומעט פלפל חריף.


חומרים (6 מנות)
12 ירכי עוף ללא עצם גב, אבל עם עור
למשרה:
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טבעי
1/2 כוס שמן זית
1 כוס בירה בהירה
בערך 1/2 כוס לימון כבוש מרוסק בבלנדר
1 כפית גרגרי כוסברה
מעט מלח
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
  1. משרה: מערבבים היטב את כל החומרים, מעסים את העוף ומשרים אותו לפחות ללילה במקרר.
  2. עוף: מכניסים את העוף המושרה לתנור עם נוזלי המשרה כשהעור כלפי מעלה. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
  3. מורידים את הכיסוי וממשיכים לצלות באותו החום כ-25-30 דקות, עד שהעור נהיה פריך.
  4. הולך נהדר עם אורז לבן. (נ.ב. הסוכר חובה שכן לבירה יש נטייה להפוך מרירה בבישול).

 

חזרה