שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קינוח גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות ביין אדום / ניר צוק, קורדיליה


חומרים
לקינוח גבינה ושוקולד לבן:
500 גרם גבינה כחושה
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם שוקולד לבן מומס
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מ-1 לימון
קורט מלח
4 חלמונים
1 כף סוכר
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל) + 1 כף סוכר
לאוכמניות ביין:
2 סלסלות אוכמניות טריות
1/2 כוס יין אדום (רצוי פורט)
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. קינוח גבינה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינה, חמאה מומסת, שוקולד, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת טורפים 4 חלמונים, מלח וכף סוכר עד לקבלת קצף מעט יציב. מקפלים למסת הגבינה.
  3. בקערת המיקסר עם וו מטרפה מקציפים שמנת מתוקה וכף סוכר עד לקבלת קצפת רכה. מקפלים לתערובת הגבינה.
  4. יוצקים לכוסות ומעבירים למקרר עד להכנת האוכמניות.
  5. אוכמניות ביין: בסיר גדול מניחים יין אדום, מקל וניל, קינמון וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות ומורידים מהאש.
  6. מוסיפים לסיר את האוכמניות ומצננים את התערובת.
  7. יוצקים את האוכמניות על קינוחי הגבינה ושומרים בקירור עד להגשה.

 

חזרה