שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת ורדים / עודד רז


חומרים
2 כוסות דחוסות עלי כותרת של ורדים אדומים או ורודים
מיץ מ-1 לימון
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
אופן ההכנה
  1. שוטפים את העלים ומניחים בסיר עם כל שאר המרכיבים.
  2. מבשלים על להבה נמוכה ובוחשים מדי פעם עד שכל הסוכר נמס.
  3. מגדילים את הלהבה ומביאים לרתיחה. ריח של ורדים מתפשט בבית והעלים נעשים שקופים.
  4. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד לנקודת הקרישה. בוחשים מדי פעם. במתכוני ריבות נהוג להסיר את הקצף (לקפות) וגם את זה אני לא עושה.
  5. מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ואוטמים מייד.
  6. שומרים במקרר ומגישים עם גבינות צאן, פטה כבד או שפשוט זוללים עם כפית.

 

חזרה