|
|
|
|
ריבת ורדים
/ עודד רז
|
חומרים
|
2 כוסות דחוסות עלי כותרת של ורדים אדומים או ורודים |
מיץ מ-1 לימון |
2 כוסות מים |
2 כוסות סוכר |
אופן ההכנה |
- שוטפים את העלים ומניחים בסיר עם כל שאר המרכיבים.
- מבשלים על להבה נמוכה ובוחשים מדי פעם עד שכל הסוכר נמס.
- מגדילים את הלהבה ומביאים לרתיחה. ריח של ורדים מתפשט בבית והעלים נעשים שקופים.
- מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד לנקודת הקרישה. בוחשים מדי פעם. במתכוני ריבות נהוג להסיר את הקצף (לקפות) וגם את זה אני לא עושה.
- מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ואוטמים מייד.
- שומרים במקרר ומגישים עם גבינות צאן, פטה כבד או שפשוט זוללים עם כפית.
| חזרה | | |