סלט ירקות שורש מאודים ברוטב לימון ושום
/ אורי מאיר-צ'יזיק
סלט מאודה פשוט מירקות השורש שהגיעו מהשדה, הסוד של הסלט הזה הוא טריות השורשים, ככל שהם טריים יותר כך הוא טעים יותר.
|
חומרים
|
שורש פטרוזיליה |
לפת |
סלק |
גזר |
לימון סחוט |
שן שום כתושה |
מעט שמיר קצוץ |
קורט מלח |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- חותכים את ירקות השורש לרצועות ומאדים על רשת אידוי מעל למים רותחים עד שהירקות מתרככים.
- מערבבים בקערית את הלימון הסחוט, השום הכתוש, המלח והשמיר.
- מניחים את הירקות המאודים בקערית, מזליפים עליהם מהרוטב ואחר-כך גם מעט שמן זית.
|
חזרה |