סנדוויץ' עוגיות שקדים במילוי גנאש שוקולד מריר
/ נטלי לוי
עוגיות סנדוויץ' טעימות, יפות ולא מסובכות להכנה, מבצק שקדים פריך שחובקות גנאש שוקולד מריר קרמי
|
חומרים (30 מנות)
|
לעוגיות: |
1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן |
6 כפות גדושות (90 גרם) שקדים טחונים |
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות |
2/3 כוס (70 גרם) אבקת סוכר |
קורט מלח |
1 כפית תמצית וניל |
2 חלמונים |
1 כף ליקר אמרטו |
לגנאש שוקולד מריר: |
125 גרם שוקולד מריר (53% מוצקי קקאו) |
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה |
1 כפית דבש |
מעט סוכר חום דמררה לפיזור על העוגיות |
אופן ההכנה |
- עוגיות: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, שקדים, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים פנימה את החלמונים והאמרטו וממשיכים לעבד רק עד קבלת בצק.
- מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים לדיסקית בעובי של כסנטימטר אחד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות עגולות. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
- מפזרים מעל העוגיות מעט סוכר חום.
- אופים 9-13 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויציבות. מצננים לחלוטין.
- גנאש שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד המריר או שוברים לקוביות ומניחים בקערה בינונית.
- בסיר קטן מניחים יחד שמנת ודבש ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים עד שמתקבל גנאש עשיר ומבריק.
- מצננים את הגנאש בטמפרטורת החדר כשלוש שעות, עד שהוא מתייצב.
- כאשר הגנאש יציב מערבבים אותו היטב עד שהוא קרמי וחלק.
- בעזרת כפית ממלאים חצי מכמות העוגיות מהקרם וסוגרים עם עוגייה נוספת כך שנוצר סנדוויץ'.
|
חזרה |