שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחי אדמה אפויים ממולאים / נירה רוסו וישראל אהרוני

ב״סירות״ תפוחי אדמה אפויים, ממולאות להתפקע בכל טוב. כדאי לחתוך בבסיס כל “סירה״ חתך קטן, ולהסיר פרוסה דקה של תפוח אדמה, כדי של״סירה״ יהיה בסיס יציב


חומרים (6 מנות)
6 תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף, מצופים בשמן זית או במלח גס
למילוי:
6 כפות שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
כוס גבינת אמנטל או גרוייר מגוררת דק
1 ביצה
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מניחים את תפוחי האדמה על צִדם הרחב, חותכים ומסירים את החלק העליון של כל תפוח אדמה.
  2. בכפית פריזאית חופרים גומה גדולה בצד החתוך של תפוח האדמה ומקפידים להשאיר דפנות ותחתית בעובי של כסנטימטר אחד. כעת מתקבלות 6 “סירות״ תפוחי אדמה.
  3. מכניסים את תוך תפוחי האדמה שהוצאו מה״סירות״ לקערה. מועכים מעט למחית. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. ממלאים את "סירות" תפוחי האדמה בתערובת, כך שהיא תבלוט בכיפה מוגבהת מעל פני תפוח האדמה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שפני המילוי שחומים ומבעבעים קלות.
חזרה