שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס תפוחי אדמה מתובלים / נירה רוסו וישראל אהרוני

מאפה מאפינס תפוחי אדמה בריכים ומתובלים בעשבי תיבול


חומרים
2 תפוחי אדמה קלופים
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף עלי תימין
כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית אגוז מוסקט
3 ביצים
1 מיכל שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
2 כוסות קמח תופח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, בגודל קצת פחות מסנטימטר. מבשלים אותן בסיר עם הרבה מי מלח כ-5 דקות. מסננים ושוטפים.
  2. מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, 2 כפות בצל קצוץ, מחצית מכמות השום, מחצית מכמות הרוזמרין, התימין והפטרוזיליה ואת המוסקט, מלח ופלפל.
  3. שמים בקערת המיקסר את הביצים, השמנת, החמאה וגבינת הפרמזן ומערבלים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים לבלילה מחצית מכמות תפוחי האדמה המתובלים, את שארית הבצל והשום ושאר עשבי התבלין. מוסיפים את הקמח. התערובת יוצאת "בוצית" ולא אחידה. זה בסדר.
  5. מעבירים את התערובת לתבניות אישיות. מפזרים למעלה את יתרת תפוחי האדמה המתובלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויפים.

 

חזרה