שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס פירות וגבינת שמנת / אלה צפריר

המאפינס הבאים מאופיינים בנגיעות גבינת שמנת מתוקה המשלימות את טעמם של הפירות. התוצאה היא מאפינס עסיסיים, מפנקים, מתוקים במידה ולא משעממים. אה, והם גם משתבחים עם הזמן ולא מתייבשים לאחר יומיים. נסו עם נקטרינה, משמש, שזיפים, דובדבנים, ענבים - ועם תות שדה בעונה הקרה יותר.


חומרים (24 מנות)
2 כוסות (280 גרם) קמח
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
100 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים מספר 1
1 כוס פרי נבחר, חתוך לקוביות קטנטנות (כמה שיותר קטן יותר טעים)
לתערובת הגבינה:
1/2 חבילה (125 גרם) גבינת שמנת שמנה רכה (בטמפ' החדר)
1/3 (65 גרם) כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. מערבבים עם מזלג בקערית (להלן קערה מספר 1) את החומרים לתערובת הגבינה לכדי עיסה חלקה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר בערך כ-5 דקות למין קצפת לבנה ויציבה. עם לקקן מנקים את דפנות הקערה ומגרדים את החמאה שלא הוקצפה כראוי.
  3. מקציפים שוב מספר שניות ומוסיפים את הביצים - ביצה אחר ביצה - ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת קרם אוורירי.
  4. בקערה נפרדת (להלן קערה מספר 2) מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים כמחצית מכמות תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים, אין צורך לדייק ומערבבים מעט.
  6. מוסיפים את כוס החלב ומערבבים עוד קצת (עד שרוב העיסה התאחדה, לא מגיעים להומוגניות).
  7. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה ודי! (מינימום ערבוב).
  8. אחר שסידרנו את עטרות הנייר בתבנית השקעים מוסיפים ככף שטוחה מהעיסה שתגיע לגובה כשליש מהשקע. מעל מפזרים כפית שטוחה מהפירות, מעל כפית שטוחה של תערובת הגבינה, מעל סוגרים עם עוד כף שטוחה מהבלילה ומפזרים מעל עוד חצי כפית של פירות חתוכים.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-20 עד 25 דקות או עד שמשחים (לתבניות של עוגה ניתן לבדוק לאחר ההשחמה בשיטת הקיסם הנקי).
  10. מצננים לפחות 10 דקות ונהנים מאד מההשקעה. גם יפה וגם טעים :)
חזרה