מאפה קינמון
/ דיאנה לינדר
מאפה שמרים אלוהי. המתכון מספיק לשתי תבניות אינגליש קייק.
|
חומרים
|
800 גרם (5.75 כוסות) קמח |
1/2 כוס סוכר |
14 גרם (1.5 כפיות) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים |
1 כפית מלח |
100 גרם חמאה |
2/3 כוס חלב |
1/2 כוס מים |
2 כפיות תמצית וניל |
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר |
למילוי: |
1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה) |
2 כפיות קינמון טחון |
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון |
50 גרם חמאה מומסת |
אופן ההכנה |
- בקערת המיקסר מערבבים יחד 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח. מניחים בצד.
- בסיר קטן מבשלים את החמאה והחלב על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מערבבים, מוסיפים מים ותמצית וניל ומניחים להצטנן למשך כמה דקות.
- שופכים את החלב לתערובת הקמח והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. התערובת תהיה מאוד דביקה בשלב מסוים אך אל דאגה.
- מוסיפים את שארית הקמח (1.75 כוסות) ומערבבים בעזרת וו לישה למשך 2 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, עוופים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
- לאחר התפיחה מוצאים את האוויר מן הבצק בעזרת האגרופים וממשיכים בלישה ידנית למשך 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה בינונית את החומרים למילוי, למעט החמאה המומסת.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים - מניחים אחד על משטח מקומח ואת השני משאירים מכוסה במגבת. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ.
- בעזרת מברשת, מברישים את הבצק במחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר. חותכים את הבצק ל-6 רצועות לאורכו. עורמים את הרצועות זו על זו וחותכים אותן ל-6 חלקים. יתקבלו 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות סוכר וקינמון.
- מניחים את הערמות בעמידה בתוך תבנית האפייה וממלאים את התבנית בשש הערמות.
- חוזרים על אותן הפעולות עם החלק השני של הבצק.
- מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים במשך 30-35 דקות עד שקצוות הבצק זהובים. מצננים כ-20 דקות ומגישים.
- חשוב לציין שמרכז המאפה נשאר מעט רך. לאחר שהעוגה מתקררת הרך הופך לחלק הכי טעים בעוגה.
|
חזרה |