גספאצ'ו עגבניות קלאסי
/ ניר צוק
אין כמו מרק קר להפגת החום של הקיץ.
|
חומרים
|
25 עגבניות תמר |
2 מלפפונים קלופים |
1 פלפל ירוק |
1/2 פלפל חריף |
4 שיני שום |
עלים מ-10 גבעולי כוסברה |
2 בצלים קטנים |
10 גבעולי שמיר |
1/2 כוס שמן זית |
3 כפות חומץ שרי (לחילופין ניתן להשתמש גם בחומץ בן יין) |
3 פרוסות לחם לבן גדולות |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- קולפים את העגבניות. משרים את הלחם במים כ-10 דק' וסוחטים היטב.
- טוחנים היטב את כל הירקות במעבד מזון. תוך כדי הערבול מוסיפים את השמן באיטיות.
- מסננים את המרק במסננת דקה תוך כדי לחיצות בעזרת מצקת.
- מוסיפים חומץ שרי, מלח ופלפל, ומקררים.
- מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה מעל. להעשרת המנה ניתן להוסיף מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות, או ראשי קלמרי לוהטים.
|
חזרה |