שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גספאצ'ו עגבניות קלאסי / ניר צוק

אין כמו מרק קר להפגת החום של הקיץ.


חומרים
25 עגבניות תמר
2 מלפפונים קלופים
1 פלפל ירוק
1/2 פלפל חריף
4 שיני שום
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
2 בצלים קטנים
10 גבעולי שמיר
1/2 כוס שמן זית
3 כפות חומץ שרי (לחילופין ניתן להשתמש גם בחומץ בן יין)
3 פרוסות לחם לבן גדולות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. קולפים את העגבניות. משרים את הלחם במים כ-10 דק' וסוחטים היטב.
  2. טוחנים היטב את כל הירקות במעבד מזון. תוך כדי הערבול מוסיפים את השמן באיטיות.
  3. מסננים את המרק במסננת דקה תוך כדי לחיצות בעזרת מצקת.
  4. מוסיפים חומץ שרי, מלח ופלפל, ומקררים.
  5. מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה מעל. להעשרת המנה ניתן להוסיף מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות, או ראשי קלמרי לוהטים.
חזרה