שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שומשום של תחיה / מיכל וקסמן

עוגיות שומשום כשרות לפסח


חומרים (70 מנות)
500 גרם שומשום לא קלוי
250 גרם שקדים מולבנים טחונים
6 כפות שמן זית (או שמן צמחי אחר)
5 כפות סוכר לבן
5 כפות סוכר חום
2 ביצים
אופן ההכנה
  1. שמים את כל החומרים בקערה גדולה. מערבבים היטב, רצוי בעזרת הידיים, עד לקבלת תערובת אחידה. נותנים לתערובת לנוח 20 דקות לפחות ומערבבים שוב.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  3. בעזרת צמד כפיות יוצרים מהתערובת עוגיות לא גדולות. אל תתעסקו בלישה ועיצוב כדי שהעוגיות לא ייצאו כבדות ודחוסות. הניחו בתבנית עם מינימום התעסקות. המראה הפרוע מתאים לטעם ולקראנצ'יות של העוגיות האלה.
  4. אופים עד שהעוגיות משחימות, בערך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מקררים את העוגיות על גבי רשת אפיה ושומרים בצנצנת סגורה.
חזרה