שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אורז / רינה ש"ג

סלט קל להכנה וטעים להפליא.


חומרים
3/4 כוס אורז
2 כוסות מים
2 גמבות, חתוכות לקוביות
1/2 כוס כוסברה קצוצה (בכל המתכונים רשום "פטרוזיליה", אבל אל תאמינו, עם כוסברה זה יוצא הרבה יותר טעים!)
3 שיני שום, כתושות
מיץ לימון מעורבב עם שמן זית (אפשרי גם שמן קנולה) ביחס של 60% שמן זית על 40% לימון
מלח לפי הטעם
אופציה: 2 כפיות מיונז
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את האורז עם כפית מלח במשך דקה על אש בינונית.
  2. מוסיפים מים וממשיכים לחמם תוך כדי בחישה עד לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עוד כ-20 דק', בוחשים מדי פעם, מכבים את האש בוחשים שוב ומצננים.
  3. מניחים את האורז בקערה, מוסיפים גמבות, כוסברה ושום ויוצקים מיץ לימון עם שמן זית. מי שאוהב סלטים יותר "רטובים" יכול להוסיף גם 2 כפות מיונז, מערבבים, טועמים ומבינים שלמרות שבתחילה נראה לכם שהסלט קצת מוזר, ולגמרי לא מתאים לערב רומנטי עם נשיקות, לאחר כפית או שתיים מתחילים להעריך את הטעם ומתכננים ניסוי של אותם המרכיבים בשילוב עם קוסקוס, קוואקר או גריסים.
חזרה