שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלאפוטי דובדבנים אישי / נעמי אבליוביץ'

הקלאפוטי (Clafoutis) הוא קינוח מסורתי בחבל לימוזין שבצרפת של דובדבנים אפויים בתוך בלילה - מסוג הקינוחים שדורשים מינימום השקעה ומקסימום תוצאה. יש אסכולה שגורסת שהדובדבנים צריכים להיאפות עם החרצנים, לטעם מודגש יותר. אם בחרתם באפשרות הזו, בזהירות על השיניים.


חומרים (8 מנות)
400 גרם דובדבנים טריים שטופים (בערך 2 כוסות)
לבלילה:
1/2 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 ביצים טריות
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1 לימון
אגוז מוסקט, מגורר
אופן ההכנה
  1. מגלענים את הדובדבנים (אלא אם כן מחליטים שלא).
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבניות מאפינס אישיות או תבנית שקעים.
  3. בקערה של מעבד מזון או בעזרת מיקסר יד, מערבבים היטב את הקמח, מלח, ביצים, סוכר, חלב ותמצית וניל, במשך דקה. מוסיפים את גרידת הלימון ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  4. מניחים בתוך כל תבנית 4-5 דובדבנים ויוצקים מעליהם את הבלילה. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהקלאפוטי תפח והקצוות שלו קיבלו גוון שזוף. יש להקפיד שלא לפתוח את דלת התנור לפני סיום האפייה, אחרת הקלאפוטי עלול לקרוס. אם השתמשתם בתבנית שקעים, מניחים להצטנן כ-5 דקות ואז בעזרת סכין חדה חורצים מסביב לשוליים לשחרור המאפים ואפשר פשוט להגיש בתוך התבניות האישיות.
  5. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים מייד.

 

חזרה