קלאפוטי דובדבנים אישי
/ נעמי אבליוביץ'
הקלאפוטי (Clafoutis) הוא קינוח מסורתי בחבל לימוזין שבצרפת של דובדבנים אפויים בתוך בלילה - מסוג הקינוחים שדורשים מינימום השקעה ומקסימום תוצאה. יש אסכולה שגורסת שהדובדבנים צריכים להיאפות עם החרצנים, לטעם מודגש יותר. אם בחרתם באפשרות הזו, בזהירות על השיניים.
|
חומרים (8 מנות)
|
400 גרם דובדבנים טריים שטופים (בערך 2 כוסות) |
לבלילה: |
1/2 כוס קמח |
1/4 כפית מלח |
2 ביצים טריות |
2 כפות סוכר |
1/2 כוס חלב |
1 כפית תמצית וניל |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
אגוז מוסקט, מגורר |
אופן ההכנה |
- מגלענים את הדובדבנים (אלא אם כן מחליטים שלא).
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבניות מאפינס אישיות או תבנית שקעים.
- בקערה של מעבד מזון או בעזרת מיקסר יד, מערבבים היטב את הקמח, מלח, ביצים, סוכר, חלב ותמצית וניל, במשך דקה. מוסיפים את גרידת הלימון ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- מניחים בתוך כל תבנית 4-5 דובדבנים ויוצקים מעליהם את הבלילה. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהקלאפוטי תפח והקצוות שלו קיבלו גוון שזוף. יש להקפיד שלא לפתוח את דלת התנור לפני סיום האפייה, אחרת הקלאפוטי עלול לקרוס. אם השתמשתם בתבנית שקעים, מניחים להצטנן כ-5 דקות ואז בעזרת סכין חדה חורצים מסביב לשוליים לשחרור המאפים ואפשר פשוט להגיש בתוך התבניות האישיות.
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים מייד.
|
חזרה |