שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה בטעם חלבה וקפה / חן שוקרון


חומרים (8 מנות)
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים (שוקולד או וניל), טחונים דק לפירורים
120 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 ק"ג גבינה (1/2 מהכמות גבינת שמנת 30% וכל היתר גבינה לבנה 5% או 9%) בטמפ' החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4 ביצים L
1 כוס (400 גרם) ממרח חלבה
1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או במטבעות
1 כף ליקר קפה
לעיטור:
תלתלי שוקולד לבן (לא חובה)
אופן ההכנה
  1. הבסיס: מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה הן בבסיס והן בדפנות.
  2. מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה המומסת לתערובת פירורית ולחה, ומשטחים בשכבה אחידה בתוך התבנית (בסיס ודפנות). מעבירים למקפיא למשך 20 דקות, בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים הישר מהמקפיא למשך כ-10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים לחלוטין. משאירים את התנור דולק באותה הטמפ'.
  3. המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינות עם הסוכר. מוסיפים את ממרח החלבה ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הביצים. בכל פעם ביצה אחת, מערבלים בכל פעם היטב עד שהביצה נבלעת בתערובת. מוסיפים את הליקר ואת השמנת המתוקה ומערבלים שוב (במידת הצורך יש להעביר מרית בתחתית הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה).
  4. יוצקים בעדינות את הבלילה על גבי הבסיס שהתקרר. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים. אופים את העוגה במרכז התנור במשך כ-80 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב קלות בחלקה העליון. מוציאים מהתנור (העוגה תהיה רוטטת וזה בסדר). מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך לילה.
  5. הציפוי: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד. מניחים למשך דקה אחת ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מוסיפים את ליקר הקפה ומערבלים היטב.
  6. יוצקים בעדינות על גבי העוגה הקרה, מטים את העוגה לצדדים על מנת שהציפוי יתפזר באופן אחיד. מעבירים לקירור, רצוי למשך לילה או שניים נוספים.
  7. מעטרים בתלתלי שוקולד לבן (לא חובה) ומגישים.

חזרה