שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפין אנטי פסטי וגבינות של שלי / מרב ברזילי


חומרים (6 מנות)
2 זוקיני, פרוסים לפרוסות
2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות
2 פלפל צהובים, פרוסים לרצועות
2 גזרים, פרוסים לפרוסות
2 בצלים, פרוסים דק וצלויים במחבת עם שמן זית
3 ביצים
1 כוס יוגורט
200 גרם פטה עיזים
1 כוס קמח מלא
3 כפות שומשום שחור (אפשר זרעי פשתן, שומשום מלא או גרעינים אהובים אחרים- דלעת, חמניות)
2 כפות שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל ירקות האנטיפסטי בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור וענפי רוזמרין. מעבירים לתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות לכ-20 דקות עד שהירקות יתרככו מעט.
  2. מעבירים את כל הירקות בתוספת הבצל המאודה לקערה, מוסיפים ביצים, גבינה, יוגורט וקמח ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את העיסה לתבנית מאפינים משומנת היטב, ממלאים כל שקע בתבנית עד לסוף השוליים ומפזרים מעל שומשום שחור.
  4. אופים בתנור המחומם (200 מעלות) כ-15-20 דקות עד שהמאפינים מוכנים ושחומים.

 

 

אופציה טבעונית ובריאה למי שמעדיף לוותר על הגבינות: מחליפים את היוגורט והגבינות ב-250 גרם טופו טבעי, את הביצים ב-1/2 כוס פשתן מושרה במים טחון למחית חלקה.

 

חזרה