|
|
|
|
עוגת בננה ותותי עץ
/ מרב ברזילי
|
חומרים (15 מנות)
|
140 גרם סוכר קנים |
100 גרם חמאה |
2 ביצים |
180 גרם קמח מלא |
1/2 שקית אבקת אפייה |
1/2 שקית סודה לשתייה |
1/3 גביע (70 גרם) יוגורט |
3 בננות מעוכות |
100 גרם תותי עץ (בימים האלה של שבועות עצים עמוסי פרי נמצאים בכל פינה, אם לא מכירים אפשר תותים רגילים או פירות יער קפואים) |
אופן ההכנה |
- מערבבים במיקסר סוכר וחמאה, מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה ומוסיפים לקערת המיקסר, מערבבים ומוסיפים את היוגורט והבננות.
- מקפלים את התותים לתוך העיסה בעזרת כף בעדינות בלי למעוך אותם.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק. אופים כחצי שעה בחום בינוני של 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
| חזרה | | |