שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד פאדג' / אלומה בליליוס

עוגת פאדג' שוקולד-שקדים ברוטב דובדבנים חמוצים - התענוג האולטימטיבי שמתאים גם לפסח


חומרים
200 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר (70-80% מוצקי קקאו)
100 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה)
5 חלמונים (מביצים בגודל L-XL)
5 כפות ברנדי
1 כפית מחית וניל
80 גרם עוגיות יין מרוסקות במעבד מזון או בעזרת מערוך
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים - לא חובה
5 חלבונים
150 גרם סוכר
לרוטב דובדבנים:
1 חבילה (250 גרם) דובדבנים קפואים
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מחית וניל
150 גרם סוכר
4 כפות קירש (ליקר דובדבנים) או ברנדי
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים סיר עם מים בגובה 3 ס"מ. מעליו מניחים קערה ובה השוקולד, החמאה והסוכר חום. ממסים את החומרים ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד שהבלילה אחידה ומבריקה (בן מארי).
  2. מורידים את הקערה מהסיר ומניחים על משטח קר. מוסיפים לתערובת את החלמונים - כל פעם חלמון אחד - ומערבבים מהר והיטב בעזרת מטרפה ידנית על מנת שהחלמון לא יתבשל בתערובת השוקולד החמה. עושים עם כל 5 החלמונים.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים את הברנדי והווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את פירורי עוגיות היין ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה ומעט סמיכה.
  4. מוסיפים את אבקת השקדים והשקדים הקלויים ומערבבים.
  5. מקציפים את החלבונים בעזרת מיקסר עם בלון או מיקסר ידני. ברגע שהחלבון מתחיל להחליף את צבעו ונוצרות בועות של אוויר יש להוסיף, בהדרגה, את הסוכר עד שהחלבון נהיה יציב אך לא קשה.
  6. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30 דקות בלבד.
  8. העוגה מוכנה כשמכניסים את הקיסם למרכז העוגה והוא יוצא לח עם פירורים רטובים.
  9. רוטב הדובדבנים: מבשלים בסיר את הדובדבנים, הלימון, גרידת לימון, הווניל והסוכר עד לרתיחה, על אש נמוכה למשך כ-3 דקות.
  10. מוסיפים את הקירש ומערבבים.
  11. בקערית נפרדת ממסים את הקורנפלור עם 2 כפות המים ומוסיפים לתערובת הדובדבנים. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
  12. מכבים את האש ומגישים את הרוטב על פרוסת העוגה.
חזרה