|
|
|
|
אנטרקוט בצלייה איטית
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (12 מנות)
|
2.5 ק"ג אנטרקוט שיושן במקרר של קצב טוב |
5 כפות חרדל מהמשובחים ביותר שיש |
מלח גס |
פלפל שחור |
200 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- כמתבקש מהשם, הטריק פה הוא בצלייה המוקדמת של האנטרקוט בחום נמוך מאוד. מעסים את הבשר בחרדל, מלח ופלפל. עד כאן הכל שגרתי. עוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום של 80-90 מעלות לכ-4 שעות.
- מוציאים את הנתח, מסירים את נייר הכסף, מעלים את התנור ל-250 מעלות. כשהתנור לוהט פורסים את החמאה, מניחים על הנתח ומחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.
- מניחים על קרש למנוחה של 15 דקות, פורסים, מניחים ליד חרדל מעולה, עוד מלח גס ופלפל שחור, תפוחי אדמה אפויים בקליפתם ומלפפונים חמוצים.
- אגב, כולם הסכימו שבתור ארוחה קיצית קלילה זה היה מופלא.
| חזרה | | |