שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אנטרקוט בצלייה איטית / רפי אהרונוביץ'


חומרים (12 מנות)
2.5 ק"ג אנטרקוט שיושן במקרר של קצב טוב
5 כפות חרדל מהמשובחים ביותר שיש
מלח גס
פלפל שחור
200 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. כמתבקש מהשם, הטריק פה הוא בצלייה המוקדמת של האנטרקוט בחום נמוך מאוד. מעסים את הבשר בחרדל, מלח ופלפל. עד כאן הכל שגרתי. עוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום של 80-90 מעלות לכ-4 שעות.
  2. מוציאים את הנתח, מסירים את נייר הכסף, מעלים את התנור ל-250 מעלות. כשהתנור לוהט פורסים את החמאה, מניחים על הנתח ומחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.
  3. מניחים על קרש למנוחה של 15 דקות, פורסים, מניחים ליד חרדל מעולה, עוד מלח גס ופלפל שחור, תפוחי אדמה אפויים בקליפתם ומלפפונים חמוצים.
  4. אגב, כולם הסכימו שבתור ארוחה קיצית קלילה זה היה מופלא.

 

חזרה