שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביסקוטי דבלים ואגוזי לוז / יעל גרטי

ביסקוטי מתובלים היטב, מעניינים וטעימים מאוד מאוד. שימו לב לכך שהמתכון מצריך אפייה כפולה, עם המתנה ארוכה ביניהן. אין לוותר על הצינון הארוך אחרי האפייה הראשונה, משום שהפרוסות תמעכנה בחיתוך/תחתכנה בצורה לא יפה. מומלץ לחתוך את הדבלים בסכין חדה ולא במעבד מזון, לקבלת תוצאה אסתטית יותר.


חומרים (-5 מנות)
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
קורט ציפורן טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי או טחון
1/2 כוס + 1-2 כפות (120 גרם) סוכר
גרידת קליפת תפוז גדול
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה L
2 חלמונים מביצים L
5 (100 גרם) דבלים גדולות (תאנים מיובשות), חתוכות לרצועות דקיקות
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז טבעיים, קלופים
עזרים: מיקסר, נייר אפייה, סכין מסור (סכין משוננת גדולה)
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל-155 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה.
  2. מניחים קמח, מלח, אבקת אפייה, ציפורן ואגוז מוסקט בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית במשך שניות ספורות עד לאיחוד.
  3. מוסיפים סוכר, גרידת קליפת תפוז ותמצית וניל ומערבלים במהירות בינונית במשך שניות אחדות.
  4. מוסיפים ביצה ושני חלמונים ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. נמנעים מעיבוד יתר, כדי שהבצק לא יהפוך דביק.
  5. מוסיפים דבלים ואגוזי לוז ומערבלים במהירות איטית במשך שניות אחדות. שוב, נמנעים מעיבוד יתר.
  6. מקמחים את הבצק במעט מאוד (כף, לערך) קמח כדי להוציאו מקערת המיקסר. מוציאים ומניחים על התבנית המרופדת בנייר אפייה.
  7. מעצבים צורת מלבן באורך של כמעט אורך התבנית וברוחב 5 ס"מ.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד להזהבה בינונית והתייצבות. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר כ-3 שעות עד לילה.
  9. עם תום הצינון מחממים תנור ל-150 מעלות.
  10. פורסים את המאפה בעזרת סכין מסור לפרוסות דקיקות ככל שניתן, 2-5 מ"מ. אם הפרוסות מתפרקות בחיתוך, חותכים בעובי גדול יותר. מניחים את הפרוסות על גבי תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
  11. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהפרוסות זהובות מאוד ויציבות מאוד. מוציאים ומצננים. מאחסנים בקופסה סגורה היטב או מקפיאים.
חזרה