שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה ביסקוויטים משולשת / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
18 יחידות (כ-150 גרם) ביסקוויטים פתי-בר או 1/2 חבילה ביסקוויטים קסטה
1/4 כוס חלב
לקרם:
1 מכל שמנת לקצפת
1/2 כוס חלב
1 חבילה פודינג וניל אינסטנט
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
לציפוי:
1/2 מכל שמנת לקצפת
100 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בשלוש שורות על יריעת נייר כסף.
  2. הקרם: מניחים בקערה את השמנת, החלב והפודינג ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך מאוד. מוסיפים את הגבינה, אבקת הסוכר וקליפת הלימון וממשיכים להקציף עוד חצי דקה, רק עד שהתערובת אחידה.
  3. עורמים את הקרם על שורת הביסקוויטים האמצעית ומרימים את שתי השורות החיצוניות בעזרת נייר הכסף, כך שמתקבל משולש. מהדקים מלמעלה ועוטפים בצדדים ומצננים שעתיים לפחות.
  4. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת בסיר קטן או בקערה במיקרוגל, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב. מצננים לחום החדר, עד שהציפוי מקבל מרקם של שמנת.
  5. מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים היטב.
חזרה