|
|
|
|
קראנץ פיקנטי עם גבינת עזים
/ שי-לי ליפא
|
חומרים (10 מנות)
|
1/2 3 כוסות + כף שטוחה (500 גרם) קמח רגיל |
1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים מפוררים |
1/2 שקית משפר אפייה (לא חובה) |
1 כף גדושה סוכר |
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב חמים |
2 ביצים גודל M |
1 כפית גדושה מלח |
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות |
למלית: |
2/3 כוס ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות |
1 גליל גבינת עזים רכה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ או 250 גרם גבינה בולגרית קשה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ |
לציפוי: |
1 ביצה טרופה עם 1 כף חלב |
אופן ההכנה |
- הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים שמרים, משפר אפייה, קמח, חלב, סוכר וביצים ומערבלים כ-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- הקראנץ: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה בממרח פסטו או ממרח עגבניות, מפזרים מעל גבינת עזים באופן שווה ומגלגלים לגליל.
- חוצים כל גליל לאורכו בעזרת סכין חלקה. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X, כשצידם הפתוח (החתוך) פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
- מניחים כל קראנץ בתבנית אינגליש קייק משומנת, מברישים במעט ביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות למשך 30-35 דקות, עד להזהבה.
| חזרה | | |