שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קניידלך סלק וגרידת לימון / אורן לוקסנבורג , השף של מסעדת "רוטשילדס קיטשן"

כדורי קניידלך סגולים בטעם עדין של סלק ובצבע בוהק ומרשים.


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות קמח מצה
4 ביצים
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מקליפה של לימון שלם
3 סלקים גדולים שטופים
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים לבישול הכדורים
אופן ההכנה
  1. צולים את הסלקים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשעה עד שעה ורבע, עד שהסלקים רכים מאוד, מוציאים מהתנור, מקררים ומקלפים.
  2. טוחנים את הסלקים יחד עם שמן הזית במעבד מזון עד שמתקבלת מחית סגולה, מעבירים לקערת ערבוב יחד עם קמח המצה, גרידת הלימון הביצים והתבלינים. מכסים את הקערה ומצננים במקרר לפחות שלוש שעות.
  3. מרתיחים את המים בסיר גדול, יוצרים כדורים בגודל של כ-2.5 ס"מ ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות ומגישים חם.

 

חזרה