שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת דובדבנים חמוצים / מיכל וקסמן

זו לא סתם עוד ריבה - ריבה מדובדבנים חמוצים היא באמת ליגה משל עצמה בטעם ובצבע. תשמחו לשמוע שלא צריך אפילו לחלץ את הגרעינים מתוך הפרי. הריבה צריכה להיות סירופית ונוזלית יחסית כדי שאפשר יהיה לזלף אותה על שמנת חמוצה או על יוגורט סמיך, כמנהג היוונים בקיץ. קרירות, חמיצות, מתיקות. עונג מושלם. סיפוק מלא ומיידי.


חומרים
1 ק"ג דובדבנים חמוצים עם הגרעינים
500-750 גרם סוכר, תלוי כמה איזון תרצו בין חמוץ למתוק. אני השתמשתי ב-750 גרם
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב וכבד מערבבים את הדובדבנים והסוכר. מעסים את הדובדבנים בסוכר בעזרת הידיים, בעדינות רבה, על מנת לפצוע אותם מעט ולצבוע את הסוכר בורוד.
  2. מבשלים את הדובדבנים והסוכר על להבה חזקה ביותר עד שמיצי הדובדבנים משתחררים והתערובת הנוזלית כולה מגיעה לרתיחה חזקה. נותנים לתערובת להתבשל ברתיחה חזקה תוך ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש רק כשבועיות הרתיחה גדולות מאוד ונדמה שעוד רגע הריבה תתחיל להישרף.
  3. מבשלים את הריבה ברתיחה במשך כחצי שעה או עד שהסירופ שלה סמיך וריבתי. אם לא בטוחים אפשר להוציא מעט ריבה לצלחת ולתת לה להתקרר כמה דקות וכך לבדוק את סמיכותה. חשוב לזכור שריבה תמיד מסמיכה עוד קצת כשהיא מתקררת.
  4. כשהריבה מוכנה אורזים אותה בצנצנות, סוגרים היטב ושומרים במקרר אפילו שנה שלמה. כמה נפלא לאכול דובדבנים באמצע החורף.
חזרה