|
|
|
|
פיתות ביתיות
/ תומר כבירי, "בישולים"
|
חומרים (2 יחידות)
|
5.5 כוסות קמח שטיבל 2 |
1/3 2 כוסות (500 מ"ל) מים חמימים |
1 כף (15 גרם) שמרים יבשים |
כפית (10 גרם) סוכר |
כפית (10 גרם) מלח |
אופן ההכנה |
- לשים את כל המרכיבים פרט למלח במהירות נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 6 דקות.
- יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך 40-30 דקות.
- מחממים תנור (רצוי עם אבן שמוט) לטמפ' של 200 מעלות.
- מוציאים את האוויר מהבצק, ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (מומלץ במשקל 150 גרם כל כדור), מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת נפח, למשך 30-40 דקות.
- מוציאים מכל כדור בצק את האוויר, מרדדים לעיגול בעובי סנטימטר, ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות.
| חזרה | | |