שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיתות ביתיות / תומר כבירי, "בישולים"


חומרים (2 יחידות)
5.5 כוסות קמח שטיבל 2
1/3 2 כוסות (500 מ"ל) מים חמימים
1 כף (15 גרם) שמרים יבשים
כפית (10 גרם) סוכר
כפית (10 גרם) מלח
אופן ההכנה
  1. לשים את כל המרכיבים פרט למלח במהירות נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 6 דקות.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך 40-30 דקות.
  3. מחממים תנור (רצוי עם אבן שמוט) לטמפ' של 200 מעלות.
  4. מוציאים את האוויר מהבצק, ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (מומלץ במשקל 150 גרם כל כדור), מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת נפח, למשך 30-40 דקות.
  5. מוציאים מכל כדור בצק את האוויר, מרדדים לעיגול בעובי סנטימטר, ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות.
חזרה