מלפפונים כבושים במלח
/ חוסאם עבאס, אלבאבור
מתכון לצנצנת בגודל 1.5 ליטר.
טיפ: כשמכינים מלפפונים כבושים ביתיים כדאי להוסיף לצנצנת עלי גפן - שמעניקים להם טעם עמוק ומורכב.
|
חומרים
|
1 ק"ג מלפפונים |
250 גרם עלי גפן טריים (לא חובה) |
4 עלי דפנה |
3 כפות מלח גס |
5 כוסות מים |
6 שיני שום שלמות |
אופן ההכנה |
- מניחים את המלפפונים ועלי הגפן לסירוגין בשכבות בתוך הצנצנת. שומרים כמה עלי גפן בצד.
- ממסים את המלח במים ומוסיפים לצנצנת.
- מוסיפים את שיני השום ועלי הדפנה מעל ומכסים בשכבה של עלי גפן. אוטמים את הצנצנת ומניחים במקום מואר.
- המלפפונים חמוצים ומוכנים לאכילה לאחר חמישה ימים.
|
חזרה |