שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלפפונים כבושים במלח / חוסאם עבאס, אלבאבור

מתכון לצנצנת בגודל 1.5 ליטר.

טיפ: כשמכינים מלפפונים כבושים ביתיים כדאי להוסיף לצנצנת עלי גפן - שמעניקים להם טעם עמוק ומורכב.


חומרים
1 ק"ג מלפפונים
250 גרם עלי גפן טריים (לא חובה)
4 עלי דפנה
3 כפות מלח גס
5 כוסות מים
6 שיני שום שלמות
אופן ההכנה
  1. מניחים את המלפפונים ועלי הגפן לסירוגין בשכבות בתוך הצנצנת. שומרים כמה עלי גפן בצד.
  2. ממסים את המלח במים ומוסיפים לצנצנת.
  3. מוסיפים את שיני השום ועלי הדפנה מעל ומכסים בשכבה של עלי גפן. אוטמים את הצנצנת ומניחים במקום מואר.
  4. המלפפונים חמוצים ומוכנים לאכילה לאחר חמישה ימים.

חזרה