שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מדליוני פילה בקר ביין ואגסים / אפרת ליבפרוינד


חומרים (12 מנות)
נתח כתף בקר מס' 5 (כ-2 ק"ג)
5 כפות שמן
1 ליטר יין אדום מתוק משובח
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום
3 כפות דבש
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
4 אגסים מגולענים וחתוכים לשמיניות לאורכם
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב. מניחים בשמן החם את נתח הבשר השלם וצולים אותו מכל צדדיו.
  2. שופכים את היין על הבשר שבסיר ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הבצלים כשהם חתוכים לרבעי טבעות ואת שיני השום כשהן פרוסות, ומבשלים כשעתיים וחצי. מדי כחצי שעה הופכים את נתח הבשר שבסיר.
  3. מוסיפים את הדבש, את רסק העגבניות, את התבלינים ואת האגסים.
  4. מבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר רך מאוד. מקררים את הבשר בסיר כשעה-שעתיים, מעבירים אותו לקערה ויוצקים עליו את הרוטב (אין צורך לסנן את הרוטב). מעבירים למקרר למשך כ-12 שעות. פורסים את הבשר לפרוסות נאות.
  5. להגשה אלגנטית: בעזרת חותכן עגול שקוטרו 7-5 ס"מ קורצים מפרוסות הבשר "מדליונים". מחממים את ה"מדליונים" ברוטב. עורמים בכל צלחת 4-3 "מדליונים" זה על זה. מניחים על ה"מדליון" העליון שמינית אגס מקורמל.
  6. להגשה עממית: מחממים את פרוסות הבשר ברוטב. מעבירים אותן למגש גדול ויפה, וביניהן משבצים את האגסים.

טיפים: 

  1. כדי לקבל בשר עסיסי ומלא מיצים מוכרחים "לסגור" אותו בהתחלת ההכנה, על ידי טיגון כ-5-4 דקות מכל צד.
  2. גם אם אינכם אוהבים את הגוון המתוק בבשר, אל תוותרו על הדבש. הוא אינו דומיננטי מבחינת הטעם, אך הוא תורם רבות לריכוך הבשר.
חזרה