שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד חלב וחגיגת בוטנים / אורן בקר, השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

עוגת מוס שוקולד חלב ובוטנים כשרה לפסח שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה


חומרים
בסיס העוגה (דקואז קקאו ובוטנים):
2 (70 גרם) חלבונים
1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
1 כף (20 גרם) סוכר
1/2 כוס (50 גרם) בוטנים טחונים קלויים
2 כפות אבקת קקאו כהה
למוס שוקולד חלב:
200 גרם שוקולד חלב
1 כפית גדושה (3 גרם) נס קפה
1/4 כוס (50 סמ"ק) מים רותחים
1 מיכל + 3 כפות (280 מ"ל) שמנת מתוקה
כ-1/2 כוס (50 גרם) בוטנים קלויים טחונים
לפנים העוגה:
1/2 כוס (150 גרם) חמאת בוטנים
לגנאש שוקולד מריר - לקישוט:
1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות (25 גרם) בוטנים קלויים טחונים
אופן ההכנה
  1. הבסיס: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  2. קולים את הבוטנים למשך כ-8 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. מצננים.
  3. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון למרקם גרוס דק ומערבבים יחד עם החומרים היבשים.
  4. מקפלים את החומרים היבשים לתוך קציפת החלבונים. חשוב לקפל בתנועות קיפול עדינות על מנת לשמור על מרקם הדקואז.
  5. משטחים את הבסיס בתוך תבנית בקוטר 21 ס"מ ואופים למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות.
  6. מוס שוקולד: מעל בן מרי ממיסים את שוקולד החלב.
  7. ממסים את אבקת הנס קפה עם המים הרותחים ויוצקים לתוך שוקולד החלב, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים.
  8. מקציפים שמנת מתוקה לקצף אוורירי וקל (חשוב! לא להקציף את השמנת יתר על המידה). לאחר שהקרם מוכן, מוסיפים פנימה את הבוטנים הקלויים הטחונים ויוצקים כחצי גובה לתוך הרינג. מעל זולפים חמאת בוטנים ויוצקים את שארית הקרם ומשטחים עם פלטה את החלק העליון.
  9. מקפיאים את העוגה (עד שהיא מתייצבת). לאחר שהיא מתייצבת מפזרים מעליה את הבוטנים הטחונים.
  10. הגנאש המריר: מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים מעל השוקולד המריר, משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. שופכים את התערבות מעל לחלק העליון של העוגה. מחלצים את העוגה מהרינג.
  11. ניתן לקשט עם בוטנים מסוכרים או לגרד מעל שוקולד לבן. מגישים את העוגה לאחר שהפשירה.
חזרה