עלי גפן ממולאים
/ יוסף גנון
עלי גפן ממולאים באורז וצנוברים.
|
חומרים
|
אורז מבושל (לפי החישוב שלכל עלה מספיקה ככף אורז) |
עלי גפן (מהגינה או מקופסה) בכמות רצויה |
צנוברים קלויים |
צרור נענע, קצוצה |
בצל לבן, קצוץ |
2-3 פלפלים אדומים קצוצים |
קינמון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- שוטפים את עלי הגפן - אם אלו עלי גפן מקופסה יש לשטוף כמה פעמים כדי להסיר את המליחות. עלי גפן מהגינה שוטפים היטב ומייבשים.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצנוברים וכרבע מכמות הנענע הקצוצה ומערבבים.
- מוסיפים מעט קינמון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מבשלים כ-2-3 דקות.
- מרפדים סיר בעלי גפן כדי שעלי הגפן הממולאים לא יידבקו.
- פורשים כל עלה בנפרד וממלאים בתערובת האורז. מגלגלים את העלים ומניחים בסיר כשהעלים הממולאים מהודקים זה לזה.
- מפזרים מעל עלי הגפן הממולאים את הפלפלים, את הנענע שנשארה, קינמון, מלח ופלפל. מכסים במים עד לכיסוי ומבשלים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
|
חזרה |