|
|
|
|
מאפה גבינה ושמיר
/ בן עמי ברתיני שביט
|
חומרים (6 מנות)
|
לבצק (תחתית + כיסוי): |
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה או אשל |
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח |
למלית גבינות ושמיר: |
750 גרם גבינה לבנה 9% |
100 גרם גבינה צהובה מגורדת |
50 גרם גבינה בולגרית מגורדת |
1 חבילה שמיר, קצוץ |
3 ביצים |
2 כפות אבקת מרק פטריות |
לקישוט: |
1 ביצה, טרופה |
קצח לפי הטעם |
שומשום לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק ומעצבים את התחתית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את כל רכיבי הבצק, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- שומרים כ-1/4 מכמות הבצק בצד (הוא ישמש לכיסוי בהמשך). מרדדים את יתרת הבצק למלבן בגודל 50X40 ס"מ. מניחים את מלבן הבצק בתבנית ומצמידים לתחתית ולשוליים.
- מכינים את מלית הגבינות והשמיר, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל רכיבי המלית. משטחים את המלית מעל תחתית הבצק.
- מרדדים את הבצק שנשמר למלבן בגודל 33X27 ס"מ. מניחים את מלבן הבצק מעל המלית. מקפלים את שולי הבצק שנותרו מעל המלבן, לעטיפה מלאה של המלית, ומהדקים קלות.
- מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.
- אופים כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לגמרי. שומרים במקרר. מגישים קר או מחומם.
| חזרה | | |