שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה גבינה ושמיר / בן עמי ברתיני שביט


חומרים (6 מנות)
לבצק (תחתית + כיסוי):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה או אשל
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
למלית גבינות ושמיר:
750 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית מגורדת
1 חבילה שמיר, קצוץ
3 ביצים
2 כפות אבקת מרק פטריות
לקישוט:
1 ביצה, טרופה
קצח לפי הטעם
שומשום לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק ומעצבים את התחתית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את כל רכיבי הבצק, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. שומרים כ-1/4 מכמות הבצק בצד (הוא ישמש לכיסוי בהמשך). מרדדים את יתרת הבצק למלבן בגודל 50X40 ס"מ. מניחים את מלבן הבצק בתבנית ומצמידים לתחתית ולשוליים.
  3. מכינים את מלית הגבינות והשמיר, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. בקערה מערבבים את כל רכיבי המלית. משטחים את המלית מעל תחתית הבצק.
  5. מרדדים את הבצק שנשמר למלבן בגודל 33X27 ס"מ. מניחים את מלבן הבצק מעל המלית. מקפלים את שולי הבצק שנותרו מעל המלבן, לעטיפה מלאה של המלית, ומהדקים קלות.
  6. מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.
  7. אופים כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לגמרי. שומרים במקרר. מגישים קר או מחומם.

 

חזרה