שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה ומשמש / בן עמי ברתיני שביט

עוגת גבינה אפויה בשכבות, עם תחתית בצק, פרוסות משמשים ושני סוגים שונים של מליות גבינה. הכנת העוגה אמנם מורכבת, אבל כוללת שני קיצורי דרך נחמדים: המשמשים מגיעים מקופסת שימורים, ולכן לא דורשים בישול. ושלא כמו עוגות גבינה אחרות, שדורשות קירור ממושך לפני ההגשה, העוגה הזאת תסתפק בשלוש עד ארבע שעות מנוחה במקרר - כך שאפשר בהחלט להכין אותה בבוקר (או בצהריים) ולאכול אותה בערב.


חומרים (10 מנות)
לבצק:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
300 גרם (2 כוסות גדושות) קמח תופח
למשמשים:
1/2 קופסת משמשים משומרים (כ-235 גרם אחרי סינון), מסוננים מנוזלים ופרוסים לפרוסות
לשכבת הגבינה התחתונה:
125 גרם (2/3 כוס) סוכר
200 גרם גבינה לבנה 5% שומן
200 גרם גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם, ללא מלח)
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
20 גרם (2 כפות) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
קורט מלח
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
לשכבת הגבינה העליונה:
3 חלבונים
35 גרם ( 3 כפות) סוכר
40 גרם (4 כפות גדושות) קורנפלור
2 חלמונים
קורט מלח
150 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק ואופים אפייה ראשונה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, חלמונים וסוכר במספר פולסים קצרים, רק עד שנוצרת תערובת אחידה (שומרים חלבון אחד מהביצים המופרדות לשכבת הגבינה העליונה. את החלבונים שנותרו ניתן לשלב במתכון אחר.
  3.  מוסיפים קמח ומעבדים ב-2-3 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  4.  מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי מוסיפים מעט מים.
  5. משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים)
  6.  אופים כ-15 דקות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב. מצננים.
  7.  מרכיבים את שכבת הגבינה התחתונה: מפזרים את פרוסות המשמשים על גבי שכבת הבצק.
  8.  בקערה מערבבים במטרפה (לא מקציפים) את רכיבי שכבת הגבינה התחתונה. יוצקים את התערובת מעל המשמשים.
  9.  מכינים את שכבת הגבינה העליונה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  10.  במיקסר מקציפים חלבונים עם כף מהסוכר וקורנפלור לקצף מבריק ויציב. בנפרד, מקציפים חלמונים עם שארית הסוכר ומלח, לתערובת תפוחה ובהירה.
  11. מוסיפים כ-1/4 מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים. מוסיפים גבינה וחמאה מומסת לתערובת החלמונים ומערבבים עד איחוד. מעבירים את תערובת החלמונים והגבינה לקערת הקצף ומקפלים יחד.
  12. אופים כשעה עד שהעוגה יציבה ופניה זהובים. (העוגה תתפח מעט ותרד שוב לגובה המקורי אחרי האפייה) מצננים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

חזרה