שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שומים צעירים / טלי פרידמן

מרק במרקם מפנק והרבה הרבה שום


חומרים (10 מנות)
15 גבעולי שום צעיר (מסירים כ-5 ס"מ מהעלים הירוקים מכיוון קצה הגבעול העליון)
2 שורשי פטרוזיליה
2 שורשי סלרי
500 גרם תפוחי אדמה
2 כרישה
1 ליטר ציר ירקות
3 כפות שמן זית (או 50 גרם חמאה)
אופן ההכנה
  1. בסיר כבד מטגנים בשמן זית את הכרישה והשומים (לאחר שנפרסו לעיגולים בעובי סנטימטר).
  2. את השורשים ואת תפוחי האדמה קולפים וחותכים גם כן לעיגולים בעובי זהה.
  3. מוסיפים אל הסיר וממשיכים בטיגון קל עד לשקיפות – לא להזהיב! חשוב לשמור על הצבע הלבן היפה של השורשים.
  4. יוצקים את הציר יחד עם כחצי ליטר מים רותחים. חשוב לכסות ביותר משליש מכמות המצרכים בסיר.
  5. לאחר כ-45 דקות טוחנים הכול יחד במעבד מזון ידני. (אין צורך בסינון.)
  6. טועמים ומתבלים במלח ים ובמעט פלפל לבן.
  7. טועמים שוב ומבשלים עוד כרבע שעה. ניתן ואף מומלץ להוסיף כ-150 מ"ל שמנת מתוקה למי שרוצה להתאים את המנה לתפריט חלבי.
חזרה