מרק שומים צעירים
/ טלי פרידמן
מרק במרקם מפנק והרבה הרבה שום
|
חומרים (10 מנות)
|
15 גבעולי שום צעיר (מסירים כ-5 ס"מ מהעלים הירוקים מכיוון קצה הגבעול העליון) |
2 שורשי פטרוזיליה |
2 שורשי סלרי |
500 גרם תפוחי אדמה |
2 כרישה |
1 ליטר ציר ירקות |
3 כפות שמן זית (או 50 גרם חמאה) |
אופן ההכנה |
- בסיר כבד מטגנים בשמן זית את הכרישה והשומים (לאחר שנפרסו לעיגולים בעובי סנטימטר).
- את השורשים ואת תפוחי האדמה קולפים וחותכים גם כן לעיגולים בעובי זהה.
- מוסיפים אל הסיר וממשיכים בטיגון קל עד לשקיפות – לא להזהיב! חשוב לשמור על הצבע הלבן היפה של השורשים.
- יוצקים את הציר יחד עם כחצי ליטר מים רותחים. חשוב לכסות ביותר משליש מכמות המצרכים בסיר.
- לאחר כ-45 דקות טוחנים הכול יחד במעבד מזון ידני. (אין צורך בסינון.)
- טועמים ומתבלים במלח ים ובמעט פלפל לבן.
- טועמים שוב ומבשלים עוד כרבע שעה. ניתן ואף מומלץ להוסיף כ-150 מ"ל שמנת מתוקה למי שרוצה להתאים את המנה לתפריט חלבי.
|
חזרה |