צימעס גזר
/ שמיל הולנד
תבשיל בשר עם גזר ושזיפים מקורמלים
|
חומרים
|
1.5 ק"ג גזר קלוף וחתוך לטבעות |
8 בצלי שאלוט מפורקים לגלדים |
3 כפות שומן אווז |
1 חתיכת עצם עם מח |
500 גרם בשר שפונדרה בקוביות |
100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים |
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס |
1 מקל קינמון |
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון |
2 כפות דבש |
1 כפית גדושה מלח |
אופן ההכנה |
- מעסים את גלדי הבצל היטב במלח ומניחים במסננת ל-10 דקות, לצורך הגרת נוזלים.
- מחממים כף שומן אווז בסיר כבד ומטגנים את השפונדרה והעצם. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל כשעה וחצי. נזהרים שלא ישרף ואם צריך מוסיפים מעט מים.
- מכניסים את גלדי הבצל אל תוך הסיר ומאדים כ-10 דקות. מוציאים את הבשר והעצם מהסיר, מוסיפים את שתי כפות השומן הנותרות ואת טבעות הגזר ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם ומשגיחים שלא יישרף.
- מוסיפים את הפלפל השחור, מקל הקינמון והבשר וממשיכים לבשל עוד 50 דקות ללא נוזלים, על להבה נמוכה מאוד (נזהרים לא לשרוף. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים).
- מוסיפים את הדבש ומערבבים כך שיעטוף את טבעות הגזר. מוסיפים גם את קליפת הלימון והשזיפים ומבשלים עוד 10 דקות נוספות. מגישים חם.
|
חזרה |