שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב צלפים אנשובי ואיולי / אורן לוקסנבורג

הבסיס הקלאסי של רוטב סיזר שמורכב מפרמזן, מיונז ואנשובי מתאים מאוד לתפוחי אדמה.


חומרים (6 מנות)
6 תפוחי אדמה אפויים
1 קופסת שימורים של אנשובי איכותי
2 כפות מיני צלפים
לאיולי:
2 חלמונים
שן שום כתושה
כפית חרדל דיז'ון
מיץ מ-1/2 לימון
300 מ"ל שמן קנולה
3 כפות פרמזן מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. האיולי: שמים בקערת מיקסר את החלמונים, השום, החרדל ומיץ הלימון וטורפים במהירות גבוהה, תוך כדי עבודה מזליפים לאט לאט את שמן הקנולה עד שנוצר איולי, מוסיפים את הפרמזן ומתבלים.
  2. הרכבת המנה: את תפוחי האדמה החמים חוצים ל-2 ומחלקים לצלחות.
  3. מפזרים מעל כל תפוח אדמה כף מהאיולי, מעט צלפים וכמה נתחי אנשובי.

 

חזרה