רוטב צלפים אנשובי ואיולי
/ אורן לוקסנבורג
הבסיס הקלאסי של רוטב סיזר שמורכב מפרמזן, מיונז ואנשובי מתאים מאוד לתפוחי אדמה.
|
חומרים (6 מנות)
|
6 תפוחי אדמה אפויים |
1 קופסת שימורים של אנשובי איכותי |
2 כפות מיני צלפים |
לאיולי: |
2 חלמונים |
שן שום כתושה |
כפית חרדל דיז'ון |
מיץ מ-1/2 לימון |
300 מ"ל שמן קנולה |
3 כפות פרמזן מגורר |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- האיולי: שמים בקערת מיקסר את החלמונים, השום, החרדל ומיץ הלימון וטורפים במהירות גבוהה, תוך כדי עבודה מזליפים לאט לאט את שמן הקנולה עד שנוצר איולי, מוסיפים את הפרמזן ומתבלים.
- הרכבת המנה: את תפוחי האדמה החמים חוצים ל-2 ומחלקים לצלחות.
- מפזרים מעל כל תפוח אדמה כף מהאיולי, מעט צלפים וכמה נתחי אנשובי.
|
חזרה |