ברבוניה ברוטב צלפים וזיתים
/ אבנר לסקין
מנה יפהפיה וטעימה מאוד. מומלץ להגיש עם יין לבן יבש
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג דגי ברבוניה נקיים בגודל בינוני |
3 לימונים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס |
1/2 כפית מלח גס |
1/4 כוס + 2 כפות שמן זית |
120 גרם זיתים ירוקים מגולענים קצוצים דק |
3 כפות ממרח/טפנד זיתים ירוקים |
3 כפות צלפים קצוצים דק |
1/2 כפית מלח דק |
2 כפות מיץ לימון טרי |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מסדרים את הדגים וביניהם מעמידים את פרוסות הלימון.
- מפזרים על הדגים פלפל שחור גרוס ומלח גס ויוצקים עליהם שתי כפות שמן זית בצורה אחידה.
- מכניסים לתנור ל-8 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה גדולה שמים זיתים, טפנד וצלפים, מערבבים ויוצקים את שמן הזית תוך כדי ערבוב רציף, עד שכולו נספג בתערובת. מוסיפים מלח דק ומיץ לימון ומערבבים.
- מוציאים את הדגים מהתנור, יוצקים מיד את הרוטב כשהדגים עדיין חמים כדי שהטעמים ייספגו היטב ומגישים מיד.
|
חזרה |