שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברבוניה ברוטב צלפים וזיתים / אבנר לסקין

מנה יפהפיה וטעימה מאוד. מומלץ להגיש עם יין לבן יבש


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג דגי ברבוניה נקיים בגודל בינוני
3 לימונים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח גס
1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
120 גרם זיתים ירוקים מגולענים קצוצים דק
3 כפות ממרח/טפנד זיתים ירוקים
3 כפות צלפים קצוצים דק
1/2 כפית מלח דק
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מסדרים את הדגים וביניהם מעמידים את פרוסות הלימון.
  3. מפזרים על הדגים פלפל שחור גרוס ומלח גס ויוצקים עליהם שתי כפות שמן זית בצורה אחידה.
  4. מכניסים לתנור ל-8 דקות.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה גדולה שמים זיתים, טפנד וצלפים, מערבבים ויוצקים את שמן הזית תוך כדי ערבוב רציף, עד שכולו נספג בתערובת. מוסיפים מלח דק ומיץ לימון ומערבבים.
  6. מוציאים את הדגים מהתנור, יוצקים מיד את הרוטב כשהדגים עדיין חמים כדי שהטעמים ייספגו היטב ומגישים מיד.

 

חזרה