מוס אגוזים ברוטב קרמל
/ אבנר לסקין
קינוח מפנק שמתאים גם למי שאינו אוכל ביצים.
|
חומרים (4 מנות)
|
1/4 כוס סוכר |
120 גרם (כ-1/2 כוס) חלב |
2 מכלים שמנת מתוקה + 50 גרם שמנת לקרמל |
130 גרם אבקת סוכר |
90 גרם אגוזי מלך קלויים טחונים דק + 70 גרם נוספים לתחתית |
120 גרם עוגיות חמאה טחונות לפירורים במעבד מזון |
אופן ההכנה |
- בסיר קטן מבשלים את הסוכר על להבה בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום-זהוב
- מוסיפים את החלב ו-50 גרם שמנת מתוקה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
- מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש. מניחים לרוטב להתקרר לגמרי לפחות שעה, עדיף יותר (אני ממליץ להכין את הרוטב יום קודם כדי שלא יהיה עיכוב בהכנת המתכון).
- בקערת המיקסר שמים את 2 מכלי השמנת ואבקת סוכר ומקציפים לקצף יציב אך לא קשה מדי.
- מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה גדולה, מוסיפים ½ כוס אגוזי מלך ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית
- בקערה נוספת שמים את רוטב הקרמל, פירורי העוגיות וחצי מכמות האגוזים שנותרה, ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה ודביקה.
- מכינים תבניות אישיות או טבעות אפייה אישיות אם יש (ניתן לקנות בחנויות מתמחות, ראו תמונה). שמים בתחתית כל כלי שכבה של קרמל, פירורי עוגיות חמאה ואגוזים בעובי של 1/2 ס"מ.
- ממלאים במוס ומקשטים מעל בשארית האגוזים הטחונים.
- מכניסים למקפיא לשעה ומעבירים למקרר. ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות.
- להגיש ישר מהמקרר. יש להקפיד שהקינוח לא יהיה זמן רב מחוץ למקרר לפני ההגשה.
|
חזרה |