שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס אגוזים ברוטב קרמל / אבנר לסקין

קינוח מפנק שמתאים גם למי שאינו אוכל ביצים.


חומרים (4 מנות)
1/4 כוס סוכר
120 גרם (כ-1/2 כוס) חלב
2 מכלים שמנת מתוקה + 50 גרם שמנת לקרמל
130 גרם אבקת סוכר
90 גרם אגוזי מלך קלויים טחונים דק + 70 גרם נוספים לתחתית
120 גרם עוגיות חמאה טחונות לפירורים במעבד מזון
אופן ההכנה
  1. בסיר קטן מבשלים את הסוכר על להבה בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום-זהוב
  2. מוסיפים את החלב ו-50 גרם שמנת מתוקה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  3. מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש. מניחים לרוטב להתקרר לגמרי לפחות שעה, עדיף יותר (אני ממליץ להכין את הרוטב יום קודם כדי שלא יהיה עיכוב בהכנת המתכון).
  4. בקערת המיקסר שמים את 2 מכלי השמנת ואבקת סוכר ומקציפים לקצף יציב אך לא קשה מדי.
  5. מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה גדולה, מוסיפים ½ כוס אגוזי מלך ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית
  6. בקערה נוספת שמים את רוטב הקרמל, פירורי העוגיות וחצי מכמות האגוזים שנותרה, ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה ודביקה.
  7. מכינים תבניות אישיות או טבעות אפייה אישיות אם יש (ניתן לקנות בחנויות מתמחות, ראו תמונה). שמים בתחתית כל כלי שכבה של קרמל, פירורי עוגיות חמאה ואגוזים בעובי של 1/2 ס"מ.
  8. ממלאים במוס ומקשטים מעל בשארית האגוזים הטחונים.
  9. מכניסים למקפיא לשעה ומעבירים למקרר. ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות.
  10. להגיש ישר מהמקרר. יש להקפיד שהקינוח לא יהיה זמן רב מחוץ למקרר לפני ההגשה.
חזרה