שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט תאנים מיובשות, גבינות ופיסטוק / אלומה בליליוס


חומרים (6 מנות)
לבצק:
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם קמח לבן מנופה
70 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
למלית:
300 גרם תאנים מיובשות מושרות במים למשך שעתיים
1/2 כוס סילאן
3 כפות פיסטוקים לקישוט
גליל גבינת עיזים
למלית הגבינות:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת איכותית
3 ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מחית וניל איכותית
75 גרם קורנפלור
אופן ההכנה
  1. הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה הקרה, קמח מנופה, מלח, פלפל ומעבדים בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורים קטנים.
  2. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד בפולסים קצרים רק עד שכל הפירורים מתאחדים לכמה כדורים גדולים.
  3. מניחים על משטח עם יריעת ניילון נצמד את כדורי הבצק, סוגרים עם ניילון נצמד ומשטחים בעזרת היד את הבצק לצורת מלבן או מרובע. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או על משטח של 2 יריעות נייר אפייה לעובי של חצי ס"מ ובקוטר של 35-40 ס"מ.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית (בעזרת הנייר או בעזרת המערוך) ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. יש לדקור בעזרת מזלג את תחתית הבצק ולהשאיר בערך ס"מ נוסף בדפנות התבנית.
  6. מכניסים את הבצק לקירור נוסף של שעה או חצי שעה במקפיא.
  7. מוציאים את התבנית מהקירור ומניחים עליה יריעה של ניילון נצמד ועליו משקולת - מכסים בשעועית/ עדשים/ קמח ישן את תכולת הקלתית.
  8. בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות טורבו, אופים את הקלתית 10 דקות, מוציאים את המשקולת ואופים 5 דקות נוספות. לאחר האפייה השנייה מוציאים את הקלתית ומצננים אותה כ-10 דקות מחוץ לתנור לפני הוספת המלית.
  9. חוצים את התאנים ומסדרים מעל הקלתית. פורסים את גבינת העיזים לטבעות בעובי של 1/2 ס"מ ומסדרים בין התאנים. יוצקים מעל את הסילאן.
  10. המלית: מערבבים את השמנת המתוקה, המסקרפונה, הביצים, סוכר, וניל וקורנפלור לתערובת הומוגנית.
  11. יוצקים את מלית הגבינות ומוודאים שהתאנים מבצבצות מעט מבעד למילוי הגבינה. מפזרים את הפיסטוקים מעל. לא בטוח שתצטרכו את כל המילית לכן אין צורך להעמיס יתר את מלית הגבינות אחרת הטארט יגלוש וכל הבצק יתרטב .
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-45 דקות או עד שהתערובת מתייצבת והטארט זהוב ויפה. מקררים מעט את הטארט לפני ההגשה.
  13.  
חזרה