|
|
|
|
מוס אפרסקים
|
חומרים (6 מנות)
|
1/2 ק"ג אפרסקים |
1.5 כוסות סוכר |
1 כוס מים |
1 שקית (14 גרם) ג'לטין |
2 חלבונים |
1 מכל שמנת מתוקה |
לקישוט: |
עלי נענע |
אופן ההכנה |
- חולטים את האפרסקים לדקה במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. חוצים אותם או חותכים לחתיכות גדולות ומוציאים את הגלעין. מכניסים לסיר, מוסיפים את המים ו-1/2 כוס מהסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות או עד שהאפרסקים מתרככים מעט.
- מסננים את האפרסקים מהסירופ ושומרים אותו. מצננים היטב את האפרסקים.
- מודדים 1 כוס מהסירופ (אם חסר – מוסיפים מים) וממיסים בו את הג'לטין לפי ההוראות שעל האריזה.
- משאירים 2 חצאי אפרסקים לקישוט. מניחים את היתר בבלנדר או במעבד מזון ביחד עם 1/2 כוס מהסוכר ומעבדים למחית חלקה.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס מהסוכר שנותר ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים לקצף את תערובת הג'לטין ואת מחית האפרסקים ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר שנותר לקצפת יציבה ומקפלים בזהירות בתערובת האפרסקים. מעבירים לקערה או לצלוחיות אישיות ומצננים 4 שעות לפחות.
- לפני ההגשה מקשטים באפרסקים שנותרו ובנענע.
| חזרה | | |