|
|
|
|
קבבוני דגי בורי על מצע זוקיני
/ חן סקופ
|
חומרים
|
200 גרם בורי |
1 זוקיני עגול |
1 בצל שאלוט קטן |
1/4 חציל, קצוץ |
קליפת מגוררת מלימון 1 |
קומץ פטרוזיליה |
קומץ נענע |
מעט שמן זית |
1 כפית יוזו (לימון יפני) |
20 גרם חמאה |
2 כפות קרם פרש |
3 כפות גבינת שמנת |
מלח |
פלפל |
אופן ההכנה |
- קוצצים את הדג, מוסיפים לתוכו את בצל השאלוט חתוך, את החציל, קליפת הלימון המגוררת, הפטרוזיליה, הנענע ומעט מלח ופלפל, ושמים על הגריל.
- צולים את הזוקיני על מחבת עם חמאה ונענע, ומוסיפים מעט מלח ופלפל עד שהוא מתרכך.
- הרוטב: מערבבים את הקרם פרש עם גבינת השמנת , הנענע, גרידת הלימון והיוזו ביחד ומוסיפים מלח ופלפל.
- המלצה להגשה: בליווי פירה אפונה וסלט גזר, נבטי חמניה וסלק. מניחים בצד הצלחת את הסלט, לידו את הזוקיני ואת הדג. מזליפים עליו מעט רוטב ובצד מניחים את הפירה.
| חזרה | | |