שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוק טלה במילוי בורגול, עשבי תיבול ולימון פרסי / בני לוי


חומרים
שוק טלה מפורקת מעצמותיה
כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות אורגנו טרי קצוץ
1/4 כוס שמיר/כוסברה קצוץ
250 גרם בורגול שהושרה לילה במים
5 שיני שום קצוצות
2 לימונים פרסיים
מלח, פלפל ומעט כמון
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים מגוררים בפומפיה גסה
אופן ההכנה
  1. מסננים את הבורגול ומערבבים את כל המרכיבים לקבלת תערובת הומוגנית.
  2. ממלאים את שוק הטלה מבלי "לפוצץ" אותה, אוטמים את שני פתחיה באמצעות שיפודים או חוט קשירה.
  3. מושחים את השוק בשמן זית ומפדרים במלח ופלפל.
  4. צולים על גבי הרשת בתנור בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות לקילו טלה, כלומר במידה והשוק הממוצעת שוקלת כ-2 קילו נטו יש לצלות אותה כשעה.
  5. לפני הפריסה מומלץ לאפשר לשוק "לנוח" כ-10 דקות.

 

חזרה