שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוכף טלה צלוי ברוטב ציר מצומצם ופיסטוקים / בני לוי


חומרים
4 פרוסות אוכף טלה, בעובי של כ-2 ס"מ, חצויות
3 בצלי שאלוט קצוצים
50 גרם פיסטוקים לא קלויים וקלופים
1/4 ליטר ציר בקר מצומצם לחצי
כפית קורנפלור מומס ב-1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. במחבת חם מטגנים את בצלי השאלוט עד להזהבה, מוסיפים את הפיסטוקים ומטגנים אותם קלות. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
  2. מתבלים ומסמיכים באמצעות הקורנפלור (שהומס ב-1/4 כוס מי ברז). כשהרוטב מגיע לרמת הסמיכות הרצויה מסירים מהאש.
  3. צולים את נתחי אוכף הטלה על מחבת פסים כ-3 דקות מכל צד, את הנתחים הצלויים מכניסים למחבת הרוטב, מחממים יחד ומגישים.
חזרה