|
|
|
|
אוכף טלה צלוי ברוטב ציר מצומצם ופיסטוקים
/ בני לוי
|
חומרים
|
4 פרוסות אוכף טלה, בעובי של כ-2 ס"מ, חצויות |
3 בצלי שאלוט קצוצים |
50 גרם פיסטוקים לא קלויים וקלופים |
1/4 ליטר ציר בקר מצומצם לחצי |
כפית קורנפלור מומס ב-1/4 כוס מים |
1/4 כוס שמן זית |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- במחבת חם מטגנים את בצלי השאלוט עד להזהבה, מוסיפים את הפיסטוקים ומטגנים אותם קלות. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
- מתבלים ומסמיכים באמצעות הקורנפלור (שהומס ב-1/4 כוס מי ברז). כשהרוטב מגיע לרמת הסמיכות הרצויה מסירים מהאש.
- צולים את נתחי אוכף הטלה על מחבת פסים כ-3 דקות מכל צד, את הנתחים הצלויים מכניסים למחבת הרוטב, מחממים יחד ומגישים.
| חזרה | | |