שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד עם דובדבני אמרנה וקציפת פיסטוק / נטלי לוין


חומרים (8 מנות)
למוס שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר, 53% קקאו
3/4 כוס (150 מ"ל) חלב
קורט מלח
2 חלמונים
כף (10 גרם) סוכר
מיכל (250 גרם) שמנת 38% שומן, מוקצפת לקצפת רכה
לקציפת הפיסטוק:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מחית פיסטוק איכותית
כמה דובדבני אמרנה (בסירופ)
פיסטוקים קלויים לקישוט
אופן ההכנה
  1. מוס שוקולד מריר: קוצצים או שוברים לקוביות את השוקולד המריר ומניחים בקערה קטנה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומניחים בצד.
  3. מכינים קרם אנגלייז: מביאים לסף רתיחה חלב ומלח. בינתיים טורפים יחד את החלמונים והסוכר. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים כשליש מכמות החלב החם על תערובת החלמונים, תוך כדי טריפה, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת לסיר.
  4. מחזירים חזרה לבישול על אש נמוכה-בינונית, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 82-84 מעלות (או מצפה גב של כף), ומסמיכה מעט. חשוב לערבב במהלך כל הבישול באמצעות לקקן/ מרית (לא לטרוף!).
  5. מוסיפים אל התערובת את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מצננים 5-10 דק' בטמפרטורת החדר.
  6. מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את השמנת המוקצפת בעדינות, עד שהתערובת אחידה לחלוטין, ונוצר מוס שוקולדי מבריק ומשגע.
  7. מעבירים את המוס לשק זילוף ומחלקים באופן שווה בין כוסיות הקינוח. ממלאים כל כוס עד לגובה של חצי עד שני שליש מהכוס.
  8. קציפת פיסטוק: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ומחית פיסטוק ומתחילים להקציף על מהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים.
  9. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד שנוצרת קציפת פיסטוק אחידה ויציבה.
  10. הרכבת המנה: בתוך כל כוסית עם מוס שוקולד מניחים דובדבן אמרנה אחד או שניים ומשקיעים אותו מעט בתוך המוס. אפשר להוסיף עוד טיפת רוטב מהדובדבנים, מה שייצור שכבה יפה ואדמדמה. מעל הכל מזלפים את קציפת הפיסטוק (בעזרת שקית זילוף עם צנתר חלק). מקשטים במעט פיסטוקים קלויים ומגישים.

 

חזרה