שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב בקר בתיבול אסייתי / מיכל וקסמן


חומרים (30 קבבונים)
1 ק"ג בשר בקר טחון פעם אחת, עם שומן כמו להמבורגר (צוואר ושפונדרה למשל)
1 בצל בינוני קצוץ הכי קטן שאפשר (לא במעבד מזון)
1 שן שום קצוצה קטן
1 צרור קטן של כוסברה קצוץ קטן
1 צ'ילי אדום חריף (או יותר, אם אוהבים ממש חריף) קצוץ קטן
2 ס"מ שרש גי'נג'ר טרי, מקולף וקצוץ קטן מאוד
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
2 כפות סויה
1 כפית מלח גס
קורט נדיב של פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. שמים את הבשר בקערה גדולה. מוסיפים את כל החומרים ולשים היטב בעזרת הידיים כדי להבטיח קבלתה של תערובת אחידה שכל ביס בה נושא את בתוכו את כל טעמי התיבול. כשהתערובת אחידה יוצרים ממנה קציצות פחוסות, לא גדולות. חשוב להדק היטב את הקציצות בידיים על מנת שלא יתפרקו בצלייה.
  2. מחממים היטב את הגריל או מחבת כבדה מברזל. משמנים מעט בשמן זית וצולים עד להשחמה משני הצדדים. מניחים את הקבב על הגריל או המחבת ומחכים בסבלנות שהצד הפונה כלפי האש ייצלה וייפרד בקלות מהרשת או מהמחבת. לא מנסים להפריד אותו לפני שנצלה ונסגר, כדי שלא יידבק ויתפרק הקבב. הופכים וצולים גם את הצד שני. לא כדאי לצלות יותר מדי כדי שלא יתייבש וישאר אדום ועסיסי מבפנים.
חזרה