|
|
|
|
המבורגר על תפוחי אדמה ותרד ברוטב איולי
/ סבינה ולדמן
|
חומרים (2 מנות)
|
2 המבורגרים |
שמן זית |
2 תפוחי אדמה גדולים לא קלופים, שטופים היטב |
1 פלפל צהוב |
2 כפות מיונז |
1 כפית חרדל |
מעט טבסקו |
1 שן שום כתושה |
1 כוס עלי תרד |
2 בצלים ירוקים |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- צולים את תפוחי האדמה השלמים על גריל לוהט, עד שהם מתרככים.
- פורסים את הפלפל, מנקים מגרעינים, משמנים ומניחים על הגריל.
- מעבירים את תפוחי האדמה המוכנים לקערה ומועכים לפירה גס ("פירה מזלג").
- מורידים את הפלפלים המוכנים מהגריל, קולפים וקוצצים, מערבבים עם המיונז, החרדל, הטבסקו והשום.
- משמנים את ההמבורגר וצולים על הגריל לדרגת עשייה רצוייה.
- דקה לפני שהבשר מוכן מוסיפים לגריל את הבצל הירוק ואת התרד, כשהם משומנים, משומנים.
- מוסיפים את התרד המושחם לפירה ומערבבים היטב.
- מניחים 2 כפות גדושות של תפוחי האדמה והתרד על צלחת הגשה. מעל מניחים את ההמבורגר, יוצקים מעליו 2 כפות רוטב ומניחים את הבצל הירוק.
| חזרה | | |