שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה פרימוורה בגרסה מקומית / נעמי אבליוביץ'


חומרים (2 מנות)
1 כוס גרגרי פול ירוק טרי, מופרדים מהתרמיל
1 כוס אפונים טריים, מופרדים מהתרמיל
250 גרם פסטה פוזילי (או פסטה קצרה אחרת)
1 בצל ירוק, פרוס דק / צרור עירית, קצוצה
2-3 כפות עלי שמיר, מופרדים מהגבעול
2-3 שיני שום ירוק, קצוץ דק (או קונפי שום, אם יש)
גבינת פרמזן, מגוררת
שמן זית
מלח ים, לפי הטעם
פלפל גרוס טרי, לפי הטעם
חופן שקדים שלמים, קלויים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים סיר עם מים מומלחים ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את הפול במים הרותחים 1-2 דקות ובעזרת כף מחוררת מעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. מקלפים את גרגרי הפול ושומרים בצד.
  2. חולטים את האפונה במים הרותחים כדקה ומעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. שומרים בצד.
  3. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן לדרגת 'אל דנטה' ומסננים.
  4. בקערה מערבבים את הפסטה עם הפול, האפונים, בצל ירוק, שמיר ושום.
  5. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב, טועמים ומתקינים תיבול לפי הצורך.
  6. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן מגוררת ושקדים קלויים.

 

חזרה