שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אגוזי לוז עם סופלה שוקולד-קפה / אורן בקר

עוגת אגוזי לוז עם סופלה שוקולד-קפה בשתי שכבות שמתאימה במיוחד לפסח


חומרים
לשכבה ראשונה:
4 (135 גרם) חלבונים
5 כפות (55 גרם) + 5 כפות (55 גרם) סוכר
כ-1.5 כוסות (140 גרם) אגוזי לוז
15 גרם אגוזי מלך טחונים דק
1 כפית גרידת לימון
לשכבה שנייה:
240 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
1/4 כפית אבקת נס קפה
4 (225 גרם) ביצים
8 כפות (90 גרם) סוכר
אופן ההכנה
  1. שכבה ראשונה: מרפדים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ בנייר כסף.
  2. קולים את אגוזי הלוז למשך כ-10 דקות בתנור חם (170 מעלות). לאחר שהאגוזים התקררו, טוחנים אותם למרקם גס.
  3. מקציפים חלבונים עם 5 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  4. מערבבים בקערה את אגוזי הלוז עם אגוזי המלך הטחונים, 5 כפות הסוכר הנוספות וגרידת הלימון.
  5. מקפלים את תערובת האגוזים לתוך מסת החלבונים.
  6. משטחים בתבנית האפייה ואופים במשך כ-15-20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה. כשמסיימים עם אפיית השכבה הראשונה מתחילים מייד בהכנת השכבה השנייה.
  7. שכבה שנייה: ממיסים מעל אמבט מים (באן מרי) שוקולד וחמאה עד לקבלת מסה חלקה.
  8. במיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ונס קפה. חשוב להקציף את קצף הביצים עד לקבלת קצף יציב.
  9. מקפלים את קציפת הביצים לשוקולד המומס עד ליצירת קרם חלק.
  10. משטחים מעל השכבה הראשונה שבתבנית ומחזירים לאפייה נוספת של כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
  11. מקררים היטב את העוגה לאחר האפייה.

 

שתי אפשרויות לשדרוג העוגה האפויה:

  1. פסי שוקולד לבן: ממיסים 30 גרם שוקולד לבן במיקרוגל עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מציירים על העוגה פסים דקים של שוקולד באמצעות שק זילוף או מזלג.
  2. גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות. יוצקים על העוגה ומייצבים במקפיא למשך חצי שעה לפחות.
חזרה